Page 15 - PANETTONE TRADIZY
P. 15

Αντιστροφή & Κρύωμα

        •     Αμέσως μετά το ψήσιμο → αναστροφή με βελόνες για 4-8 ώρες.
        •     Σκοπός: η σωστή αναδιανομή των λιπαρών τα οποία κατακάθονται κατά το ψήσιμο, αποφυγή συρρί-

            κνωσης – κατάρρευσης και σταθεροποίηση δομής.




        Συντήρηση & Ωρίμανση
        •     Ιδανικά καταναλώνεται μετά από 24-48 ώρες για ανάπτυξη αρωμάτων.

        •  Συσκευασία σε σακούλες υψηλής αδιαπερατότητας (υψηλού φραγμού HighBarrier)

        •  Shelf life: 50-60 ημέρες με σωστό πακετάρισμα & σταθερή θερμοκρασία.


        Συχνά Προβλήματα προς αποφυγή

        •  Κακή ανάπτυξη → αδύναμο πλέγμα γλουτένης (έλλειψη ζύμωσης ή πολύ ζάχαρη νωρίς
            κατά την ανάμιξη).
        •  Ραγίσματα στην επιφάνεια → χαμηλή υγρασία θαλάμου ωρίμανσης (στόφα) ή υπεροξείδωση
            ζύμης από το παρατεταμένο ζύμωμα.

        •  Κολλώδη εσωτερική υφή → ανεπαρκές ψήσιμο (εσωτερική θερμοκρασία <92°C).

        •  Συρρίκνωση – Κατάρρευση → ανεπαρκές ψήσιμο (εσωτερική θερμοκρασία <92°C).



                                                 Χρυσός Κανόνας

                              Η πιστή τήρηση της διαδικασίας και ελέγχου θερμοκρασιών
                                       είναι το 80% της επιτυχίας στο Panettone.




























                                                                                                            15
   10   11   12   13   14   15   16